високо качествени пчелни продукти от производител

  

ЗА НАШИЯ МЕД

Мед и продукти от Пчеларска ферма Странджаza nashia med

za nashia med

Били ли сте някога в Странджа?! Ако сте, тогава можете да си представите чистотата, харизмата и уникалната природа, сред която отглеждаме нашите пчели, ако не сте били, време е да го направите, а можете и да се „пренесете” там чрез вкусния мед- елексир за душата, който ние Ви предлагаме.

Нашите пчели живеят в кътче от рая: чист въздух, необятни дъбови гори, бистри поточета и уникална комбинация от диворастящи растения, от които нашите пчели да събират нектар, превръщайки го в прекрасен и чист пчелен мед!

Медът е ценна храна, качествата на която зависят от природата където се отглеждат пчелите, начина им на отглеждане, добиването на меда и начина му на пакетиране, за да достигне той до Вас възможно най-чист и натурален!

Нашата ферма може да се гордее с високо качествен мед и продукти, които да предложим на нашите приятели и клиенти.

Пчелните ни семейства се отглеждат в полите на  Странджа и нейните необятни гори, в нови и чисти пчелни кошери, покрити с безвредна боя на водна основа, която не достига до пчелите и не повлиява качеството на меда.

Отглеждането на пчелните семейства е в биологично направление, което добавя допълнителна стойност и гаранция за качество на продукта.

Ваденето на меда от кошерите става само от допълнително поставените „магазини” с пчелни рамки, които са изградени, напълени с мед и запечатани от пчеличките, като тези магазини се транспортират до цеха, без да се безпокоят пчелите в кошера- техния основен дом. Разпечатването на питите става посредством автоматична разпечатваща машина, където единствено оператор ги подава към нея, от там се екстрадира меда посредством модерна автоматична центрофуга, чрез която екстрадирането на меда става без късане на питата, което намалява опастността от попадане на частици восък в меда. Медът се прецежда чрез специални цедки и филтри и се съхранява в нови и чисти тенекии.

Преди да достигне медът до буркана, той не бива докосван от човешка ръка, което също е фактор за качество, няма риск да попаднат в меда отделяните от кожата на човека мъртви клетки, спори и други.

Всеки вид мед бива отделен в партиди, в зависимост от местоположението на пчелина, вида на пашата и годината му на добиване.

Посредством матуратор, снабден с фин филтър тип „чорап” и автоматична пълнеща машина, която изпомпва меда от матуратора, измитите и подсушени нови буркани се подреждат на автоматичната въртяща се маса, която ги подава към пълнещата машина. Тя от своя страна при зададени параметри пълни меда с точност до 1гр. Където бурканите биват запечатвани и етикетирани.

С това кратко описание искаме да Ви покажем защо е важно да консумирате мед, добит и пакетиран в подходящи условия от професионалисти. Защото ние държим да Ви доставим максимално чист и качествен продукт до Вашата трапеза. А за да е полезен за Вас и семейството Ви, той трябва да бъде добит при определени условия.

През 2015г. добихме 11 партиди мед, а през 2016г - 15 което ще рече, че всяка от тях е с уникално съчетание на билки, за всяка една от тях ние сме направили лабораторни анализи на меда в акредитирана лаборатория, където изследваме основните параметри показващи качеството на меда. Поленов анализ, за да проверим какъв нектар точно са събрали нашите пчели, водно съдържание, диастазна активност, съдържание на редуциращи захари,  които са знак за качеството на меда, а за Мановия мед – Електропроводимост.

Пречистваме собствения си восък и произвеждаме истински свещи, които са изключително полезни, действат анти бактериално на средата, в която са запалени, успокояват и радват окото.

Можем да Ви предложим още: чист пчелен прополис, прополисова/клеева тинктура, както и пчелен прашец.

Изключително сме удовлетворени от резултатите, които получихме и се гордеем с разнообразен и наистина качествен мед и продукти.

Екипът на Пчеларска ферма Странджа

Programms | Teachers | Services | RSS Icon by Matthew Inman

Copyright © 2011. All Rights Reserved.