високо качествени пчелни продукти от производител

  

МАНОВ МЕД

Типичен за региона в който пчеларстваме, а именно Странджа и УНИКАЛЕН по рода си е МАНОВИЯ МЕД, който днес е на фокус.manov med

manov med

Мановият мед е различен с това, че за да се добие са необходими точно определени условия, които да са в точната комбинация, а именно - вида на растителността /в нашият случай Странджански Дъб/, определена температура и влажност на въздуха, за да се увеличи популацията и на листна въшка, която хранейки се с част от листата на дъба, наранявайки целостта им, той започва да "изпуска" сладкия си тъмен сок, богат на минерали и микроелементи. При обилно отделяне на мана, пчелите предпочитат изобилието от сладък сок, пред горските билки и така се получава ценния Манов мед от Дъб. Той е специфичен за Странджа, която е единственото място в Европа, където може да бъде добит, и едно от трите други места в Света, където има сходен мед.

Мановият мед е ценен продукт, с много високо съдържание на микроелементи и минерали, той е по-силен на вкус от нектарния мед, но ако е чист, то той може да се консумира от хора, проявяващи алергия към полен и цветя.

Мановият мед е тъмен почти черен, с гъста консистенция и неповторим вкус.

Консумацията му е много полезна за човека както за лечение, така и за профилактика.

Нашата ферма разполага с качествено изследване на меда от акредитирана лаборатория.

Екипът на Пчеларска ферма Странджа

button

Programms | Teachers | Services | RSS Icon by Matthew Inman

Copyright © 2011. All Rights Reserved.