За нас

Ние сме Ралица Кунева и Димитър Станчев, едно щастливо младо семейство с четири прекрасни деца, но освен това, заедно с нашият екип сме и “Пчеларска ферма Странджа“

Към есента на 2018 година отглеждаме 2200 броя пчелни семейства в стопанството си, които са разположени в 32 пчелина, на различни прекрасни и чисти места из Странджа планина. Базата ни се намира в село Индже войвода, а пчелините са в околностите на няколко Странджански села: Калово, Бяла вода, Младежко, Извор и разбира се Индже войвода. Благодарение на чистата природа, богатото разнообразие от билки и благодатния климат, успяваме да добиваме разнообразен по вид мед, в това число и известният в нашият регион Манов мед.

Историята ни като пчелари, започва през 2009година, когато закупихме 40 броя пчелни кошери със семейства от старият семеен приятел и пчелар Велко Велков, добавихме и петте кошера от дядо Гошо /дядото на Митко/ и така започнахме да учим занаят.

Още първата година разбрахме, че работата със стари кошери е трудоемка и не рентабилна, затова на следващата пролет, започнахме с подмяната на всички кошери и пчелни семейства с нови такива. Резултатът от тези усилия не закъсня и с всяка следваща пролет, броят на кошерите нарастваше до сегашните 1200.

През 2015 година, реализирахме проект по Мярка 121 от ПРСР, с което оборудвахме модерен цех за добив и разфасовка на пчелен мед. Закупихме високо проходим джип, който да успява да обслужва труднодостъпните места, където са пчелините ни, заедно със специализирано пчеларско ремарке и мини телескопичен челен товарач, за по-лесно вдигане на кошерите при местене.

Гордеем се с успеха си и с това, че можем да предложим максимално чист и качествен продукт, поради модерната технология за добив на мед, без досег от човешка ръка с продукта, от кошера до буркана.

Стопанството е ориентирано в биологично отглеждане за допълнителна гаранция за високо качествен и чист продукт. Ежегодно всяка отделна партида се изпраща за анализ по качествени показатели и поленов анализ за точния състав на нектара в партидата.

Създадохме и уютен дом за нашите продукти, грижовно опаковани и доставени във фирменият ни магазин в град Бургас на ул.Лермонтов 21

Медът ни е чист и 100% натурален с високо качество!